[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulți reprezentanți ai ANSA au participat la Festivalul Național al Mărului
16 Septembrie

Șefa Direcției protecția plantelor din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Svetlana Lungu și Șeful Direcției semințe și material săditor, Dumitru Rusu au participat la Festivalul Național al Mărului, care a avut loc la Soroca, transmite CURENTUL.

În cadrul evenimentului, reprezentanții Agenției, însoțiți de conducătorii Direcției Teritoriale ANSA, Tudor Moraru și Valeriu Spoială, au trecut în revistă expoziția de mere și produse din mere, organizată de către fermierii locali și primăriile raionului.

În discuțiile întreținute cu producătorii de fructe au fost abordate diverse aspecte ale conlucrării ANSA cu cultivatorii de mere, o atenție primordială fiind acordată siguranței alimentelor, respectării proceselor tehnologice, dar și a condițiilor de export a producției.

Reprezentanții ANSA au răspuns la întrebările fermierilor privind condițiile de control și certificare a producției, de extindere a pieței de desfacere a produselor agricole și a materialului săditor și de alte aspecte ce țin direct de activitatea Agenției și de conlucrarea ei cu agenții economici din teritoriu.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților