[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulți manageri ai subdiviziunilor MAI au făcut cunoștință cu activitatea Poliției de Frontieră
17 Noiembrie

Un grup de ofițeri, format din reprezentanți ai subdiviziunilor MAI, s-au aflat în vizită de studiu la sediul central al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Vizita se încadrează în programul cursului de formare managerială nivelul 1- managementul de bază, transmite CURENTUL.

Pentru familiarizarea cu activitatea polițiștilor de frontieră, au fost prezentate informații generale pe domeniu, cu accent pe atribuțiile de bază și dezvoltarea profesională. La fel, participanții au pus în discuție rolul instituției în cadrul Managementului Integrat al Frontierei de Stat (MIFS) și conlucrarea cu partenerii de dezvoltare.

Pe platoul IGPF au fost expuse echipamentele și mijloacele tehnice speciale din dotare, care sunt utilizate la controlul și supravegherea frontierei, iar o echipă canină a Poliției de Frontieră a demonstrat mai multe elemente de dresaj.

Vizita de studiu s-a desfășurat în conformitate cu ordinul MAI nr. 306 din 16.11.2015 ,,Cu privire la organizarea cursului de formare managerială de bază”. Orele de curs au loc în perioada 13 noiembrie – 08 decembrie 2017, în Academia ”Ștefan cel Mare” a MAI, reunind angajați din Poliția de Frontieră, Inspectoratul General al Poliției, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție și Biroul migrație și azil, care ocupă sau urmează să îndeplinească pe viitor funcții de conducere în entitățile respective.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților