[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai multe țări s-au alăturat instrumentelor de căutare puse la dispoziție de EUIPO
31 Iulie

Direcția Națională a Proprietății Industriale din cadrul Ministerului Industriei, Energiei și Mineritului din Uruguay (DNPI) și Centrul Național de Registratură din El Salvador (CNR) s-au alăturat instrumentului de căutare TMclass, pus la dispoziție de Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), transmite CURENTUL.

Totodată, Registrul Național al Republicii Costa Rica (RNPCR) a decis să utilizeze lista produselor și serviciilor din baza de date armonizată (HDB) și din TMclass.

TMclass include accesul la bazele de date ale oficiilor naţionale de proprietate intelectuală din Uniunea Europeană şi ale altor oficii importante de proprietate intelectuală, inclusiv Oficiul pentru Brevete şi Mărci din Statele Unite ale Americii sau Oficiul Japonez de Brevete.

TMclass este un instrument online bazat pe Clasificarea internaţională a produselor şi serviciilor în scopul înregistrării mărcilor (Clasificarea de la Nisa), care îi ajută pe utilizatori să clasifice corect produsele şi serviciile atunci când depun o cerere de înregistrare a unei mărci. Clasificarea de la Nisa conţine 45 de clase de produse (de la 1 la 34) şi servicii (de la 35 la 45).

De asemenea, Direcția Națională a Proprietății Industriale din cadrul Ministerului Industriei, Energiei și Mineritului din Uruguay (DNPI) s-a alăturat instrumentelor de căutare TMview și DSview, în timp ce Direcția Generală a Proprietății Intelectuale din Honduras (DIGEPIH) s-a alăturat la DSview.

TMview reprezintă un instrument de consultare on-line gratuit a bazelor de date în domeniul mărcilor. TMview oferă utilizatorilor, prin intermediul unui sistem centralizat, acces la platforma de date a 62 de oficii naţionale/regionale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților