[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai multe străzi și trotuare din Orhei vor fi reparate în 2017
3 Martie

Pe parcursul anului trecut în Orhei au fost reconstruiți aproximativ 30 de kilometri de drum și șase kilometri de trotuare, iar în unele sectoare ale orașului unde străzile erau practic inexistente, ele au fost asfaltate pentru prima data. Primăria orașului Orhei, în colaborare cu OO „Pentru Orhei” a decis continuarea lucrărilor de restabilire a infrastructurii drumurilor și pentru acest an. Despre aceasta a anunțat pe 1 martie în cadrul unei conferințe de presă președintele fracțiunii „Pentru Orhei” din cadrul consiliului municipal, Pavel Verejan.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, este preconizată reparația altor zece kilometri de drum și trotuare. Este vorba despre străzile Vasile Mahu, Gheorghe Asachi, Ciprian Porumbescu, Chișinăului, Renașterii Naționale, Maxim Gorki, Alexandru cel Bun, Sportivilor, Junimii. Totodată, lucrărilor de reabilitare vor fi supuse și străzile Doina și Ion Aldea Teodorovici, Parfionov, strada care duce spre Cimitirul Evreiesc și amenajarea cimitirului, străzile Constantin Brâncuși, strada Dimo, drumul către parcul Ivanos.

De asemenea, se planifică procurarea propriului utilaj de producere a pavajului pentru trotuare. Acest lucru va duce la micșorarea cheltuielilor, la crearea noilor locuri de muncă, va permite amenajarea orașului cu pavaj de producție proprie.

Un alt proiect preconizat pentru acest an este elaborarea planului de reconstrucție capitală a centrului orașului. Acesta va fi un proiect urbanistic complex și unic pentru Republica Moldova, care va include nu doar reparația străzilor și trotuarelor, dar și fațadele clădirilor, iluminarea stradală, vor fi create noi zone verzi, zone pietonale și locuri publice, în urma căruia centrul Orheiului va deveni cel mai îngrijit, comod, frumos și primitor din toate orașele țării. Și, cel mai important, va deveni fața orașului nostru. Acesta e unul dintre proiectele cele mai grandioase, care va fi finisat deja către anul 2019.

Pe 1 martie în cadrul conferinței de presă fracțiunea „Pentru Orhei”, echipa Partidului Șor, viceprimarii și conducătorii întreprinderilor municipale din Orhei au prezentat prioritățile și planul de dezvoltare a infrastructurii orașului pentru ridicarea nivelului de trai al orheienilor.

o o3 o4

Anastasia Borta

 

Inapoi la arhiva noutaților