[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai multe străzi din Capitală vor fi reabilitate. Direcția transport a prezentat programul de întreținere a infrastructurii rutiere
26 Martie

Direcția transport public și căi de comunicație a prezentat astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, programul de întreținere a infrastructurii rutiere în municipiul Chișinău pentru anul 2018, transmite CURENTUL.

Planul prevede intervenția serviciilor municipale pe 4 direcții prioritare – întreținerea străzilor, construcția și reparația străzilor, gospodăria comunală, iluminat public. Astfel, pe parcursul anului curent vor fi efectuate lucrări de reparație şi întreţinere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău, inclusiv a căilor de acces în curţile de blocuri pe 550 de adrese.

La capitolul investiții capitale sunt vizate str. Ion Creangă, care va fi reabilitată integral și construcția sensului giratoriu de la intersecția str. Studenților și Calea Orheiului din sectorul Râșcani. De asemenea, pentru anul curent sunt planificate începerea lucrărilor de reabilitare a utilităților din cadrul celei de-a II-a etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei, finanțate de BERD, BEI și FSEV al BERD – str. 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun.

Prioritar pentru Direcția transport public și căi de comunicație, pentru anul 2018 sunt investițiile în modernizarea sistemului de iluminat pe str. Kiev, bd. Dacia, Viaduct, str. Ciuflea, str. Alba Iulia, Calea Ieşilor, bd. Moscovei, bd. Mircea cel Bătrân, Piața Marii Adunări Naționale, str. Bulgară, Calea Moşilor, Budeşti, 2, inclusive a iluminării trecerilor pietonale și iluminatului decorativ.

De menționat că pentru lucrările planificate, din bugetul municipal, pentru anul curent au fost alocate circa 380 milioane lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților