[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai multe sectoare din Direcția regională Nord – inspectate de șeful Poliției de Frontieră
29 Iulie

Mai multe sectoare din cadrul Direcției regionale NORD au fost inspectate de șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, fiind însoțit pe parcursul vizitei de lucru de către reprezentanții Direcției generale control al frontierei a IGPF, transmite CURENTUL.

În perioada de pandemie a crescut numărul de solicitări din partea cetățenilor privind aflarea acestora în zona de frontieră, inclusiv s-a majorat și numărul de încălcări ale regimului de frontieră, în context pe segmentul „verde” al frontierei de stat au fost intensificate activitățile și suplimentat numărul de personal. Astfel, delegația de la Chișinău a acordat o atenție sporită gradului de îndeplinire a misiunilor de supraveghere și control al graniței Republicii Moldova și a intervenit cu unele propuneri de îmbunătățire a aspectelor problematice în activitatea cotidiană.

La fel, s-a cerut ca efectivul să conștientizeze pericolul care îl prezintă noul tip coranavirus și să respecte în continuare acele măsuri de protecție individuală, în special când este o interferență cu cetățeanul.

Totodată, au fost prezentate acele direcții de-a lungul frontierei care rămân a fi sectoare vulnerabile și de risc, în acest sens s-a analizat posibilitatea înlăturării acestor deficiențe prin implicarea la maxim a subdiviziunilor specializate, cum ar investigații speciale, urmărire penală, echipele mobile etc.

A fost realizată o vizită repetată la Sectorul Poliției de Frontieră Soroca, în vederea evaluării ultimei etape de construcție și amenajare a sediului. Deși Sectorul urma să fie dat în folosință acum două luni, restricțiile impuse în această perioadă au influențat într-o oarecare măsură mersul lucrărilor.

Cristina Pendea

sor5 sor4 sor3 sor2 sor1

Inapoi la arhiva noutaților