[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai multe restricții sunt scoase de astăzi: Piețele revin la activitățile sale, ASP va elibera pașapoartele și buletinele de identitate
11 Mai

Potrivit deciziei din 8 mai a Comisiei pentru Situații Excepționale, de astăzi, 11 mai, sunt scoase unele restricții, transmite CURENTUL.

Astfel, de astăzi, Agenția Servicii Publice, prin intermediul subdiviziunilor teritoriale, în baza programării prealabile, cu asigurarea respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecției COVID -19, va relua prestarea serviciilor publice:

⦁ eliberarea buletinului de identitate al cetățeanului RM;
⦁ eliberarea pașaportului cetățeanului RM.

De asemenea, tot de astăzi, sunt reluate activitățile piețelor, cu excepția celor amplasate în or. Chișinău și în or. Bălți, cu asigurarea obligatorie de către administratori/comercianți/cumpărători a normelor pentru reducerea răspîndirii infecției COVID -19:

⦁ respectarea distanței sociale;
⦁ respectarea distanței între locurile de comerț de minim 2 (doi) metri;
⦁ monitorizarea stării de sănătate a comercianților și a angajaților;
⦁ dotarea personalului angajat cu echipamente de protecție;
⦁ asigurarea cu dezinfectante la intrare;
⦁ prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafețelor și asigurarea regimului de curățare umedă de minimum de 3 (trei) ori pe zi.

Totodată, amintim că în ultimele zile a fost scos regimul de carantină în Soroca, Glodeni, Brânzeni (Edineț), Cișmichioi și Etulia (Vulcănești), precum și Ștefan Vodă și satul Talmaza din același raion.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților