[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai multe lanuri de cânepă depistate la frontiera cu Ucraina
30 Iunie

În cadrul operaţiunii „MAC-2020”, angajații Poliției de Frontieră alături de alte subdiviziuni MAI continuă să desfășoare mai multe activități de depistare şi nimicire a plantelor cu conţinut narcotic, precum şi de identificare a persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră, transmite CURENTUL.

Ca rezultat, la ziua de ieri, 29 iunie a.c., polițiștii de frontieră din Briceni și Tocuz au descoperit lanuri de cânepă, unde plantele atingeau o înălțime de până la 150 cm.

Astfel, la un kilometru de linia frontierei de stat, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni au fost descoperite 630 de tufe de cânepă. Depistarea a avut loc urmare a valorificării unei informații operative de către echipa comună, formată din angajații SPF Briceni și polițistul de sector. Conform procedurii legale, întregul lot de cânepă a fost transmis spre expertiză, în vederea constatării tehnico-ştiinţifice. Cercetările pe faptul celor depistate, continuă.

În cel de-al doilea caz, pe direcția localităților Ucrainca – Evghenovka, polițiștii de frontieră din Tocuz au identificat pe o o suprafață de 15 m2 mai multe tufe de cânepă, care creșteau haotic și cu diferite faze de vegetație. Din start s-a stabilit că acestea nu erau special plantate și îngrijite, fapt ce s-a decis pe loc nimicirea, prin ardere.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților