[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai multe instituții vor organiza evenimente cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție
6 Decembrie

Mai multe instituții publice din țară vor fi gazdele evenimentelor anticorupție, organizate de CNA în cadrul Săptămânii anticorupție, care va avea loc cu prilejul Zilei internaționale anticorupție, marcate pe 9 decembrie. Evenimentele vin să consolideze eforturile instituțiilor de a preveni și combate flagelul corupției în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Săptămâna anticorupție din acest an debutează cu lansarea Calendarului Integrității pentru 2022, iar mai multe activități cu genericul „O lecție de integritate în Școala mea” se vor desfășura în instituțiile de învățământ din țară pe tot parcursul săptămânii.

Potrivit agendei, săptămâna în curs va fi una plină de evenimente. Marți, urmează să fie lansat un desen animat cu tematică anticorupție, o producție realizată cu suportul UNDP Moldova și regizată de Leontina Vatamanu.

Miercuri, va avea loc un eveniment de lansare a ramei de Facebook pentru promovarea integrității cu textul „Sunt integru, Fii și Tu!”. Totodată, un Quiz Pro-Integritate va fi organizat de CNA la Facultatea de drept a Universității Libere Internaționale din Moldova(ULIM).

Joi, chiar de ziua internațională anticorupție, CNA, SPIA, IGPF și SV se vor reuni într-o acțiune comună care se va desfășura la punctele de trecere a frontierei (Ștefan Vodă, Cahul, Nord). De asemenea, vor fi totalizate activitățile proiectului POD-CAST „Anticorupție și Integritate pe înțelesul tuturor”, iar voluntarii anticorupție ai CNA vor lansa un proiect nou de POD-CAST.

Săptămâna se va încheia vineri, cu prezentarea Platformei de instruire la distanță Anticorupție și Integritate.

„Prin aceste acțiuni CNA își propune să atragă atenția întregii societăți că lupta cu corupție necesită un efort comun, iar succesul acestuia depinde de fiecare din noi”, spune CNA.

În fiecare an, Republica Moldova celebrează ziua internațională anticorupție prin evenimente care au drept scop aducerea în atenția societății a progreselor, dar și provocărilor autorităților publice în combaterea și prevenirea corupției.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților