[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai multe ilegalități – deconspirate de polițiștii de frontieră
15 Aprilie

Un tânăr moldovean este cercetat pentru curierat de acte falsificate, iar alt conațional documentat repetat pentru conducerea mijlocului de transport fără permis. Incidentele au fost înregistrate de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD, informează CURENTUL.

În după-amiaza zilei de ieri, pentru efectuarea formalităților de control, în punctul de trecere a frontierei Cahul s-a prezentat un locuitor al raionul Hâncești, în vârstă de 35 de ani. Acesta se afla la volanul unui microbuz de model Mercedes Sprinter, ce efectua cursa Moldova – Spania. Din documentele prezentate, bărbatul era angajat ca șofer la o firmă de transport.

În timpul verificărilor, șoferul a fost întrebat dacă deține și alte documente, cel din urmă a comunicat că ar avea un plic în care presupune că ar fi acte. La deschiderea plicului, polițiștii de frontieră au depistat un certificat de competență profesională a conducătorului auto, eliberat pe numele unui moldovean.

Cercetarea minuțioasă a documentului cu tehnica specială s-a constatat că acesta prezentă indici de falsificare.

La audieri, șoferul a adăugat că plicul l-ar fi peluat de la oficiul firmei din Chișinău, pentru a-l transmite altei persoane când va ajunge la destinație. Tânărul a asigurat despre faptul că nu cunoștea despre cele depistate, având doar rolul de curier. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al. (1) Cod Penal al RM.

În cel de-al doilea caz, în localitatea Giurgiulești, ofițerii Secției Echipe Mobile au stopat pentru verificări un autoturism de model Opel Astra, cu numere de înmatriculare britanice. Mijlocul de transport era condus de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, locuitor al satului Slobozia Mare, raionul Cahul. În autoturism se mai aflau încă doi locuitori ai satului Giurgiulești care din spusele lor se duceau la o stație PECO din localitate.

La solicitarea polițiștilor de frontieră către șoferul autoturismului de a se legitima, cu prezentarea la control a tuturor actelor necesare, acesta nu a putut prezenta permisul de conducere, comunicând că l-ar fi uitat la domiciliu. Însă, ca urmare a verificării în baza de date ASP, s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere. Suplimentar, accesta a prezentat un act de posesie asupra mijlocului de transport, declarând că autoturismul l-a procurat recent în Marea Britanie.

Totodată, cercetările ulterioare au scos la iveală că tânărul nu este la prima sa abatere de acest gen. Anterior, acesta a fost documentat de către inspectorii de patrulare ai INSP Cahul, pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

În rezultat, conducătorul auto a fost înlăturat de la conducerea mijlocului de transport, la volan urcând unul dintre pasageri. După stabilirea circumstanțelor, cazul va fi direcționat către Inspectoratul de Poliție Cahul, pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților