[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai multe categorii de bugetari din capitală vor beneficia de suplimente la salariu
28 Iunie

La ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au fost aprobate patru proiecte, propuse de consilierii socialiști, ce prevăd alocarea suplimentelor la salarii pentru mai multe categorii de beneficiari, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, liderul fracțiunii socialiștilor din CMC, Ion Ceban a menționat că de aceste suplimente vor beneficia 2 500 angajați din mun. Chișinău.

„Am reușit aprobarea în CMC a patru proiecte pe care le-am propus. Este vorba despre alocarea suplimentelor la salarii pentru angajaţii din domeniul culturii – în mărime de 40% la salariul de bază tarifar, din domeniul protecţiei drepturilor copilului – 30% la salariul de bază tarifar şi din sfera socială – în mărime de 40% la salariul de bază. Totodată, a fost aprobat și proiectul de decizie privind alocarea suplimentului pentru unele categorii de angajați din cadrul Centrului Municipal de Plasament și Reabilitare a Copiilor de Vârstă Fragedă. Este vorba despre un supliment de 30% la salariul de bază.

De aceste suplimente vor beneficia 2500 de angajați din municipiul Chișinău, în perioada 1 iulie – 31 decembrie curent. Ei sunt cei care, zi de zi, muncesc pentru și cu oamenii. Vom extinde aceste garanții până legea nu va fi modificată în Parlament”, a scris Ion Ceban.

Inițiativele PSRM în CMC din ultima perioadă, vin să sprijine salarial peste 13 mii bugetari din Capitală.

„Noi vom continua să elaborăm și să propunem și alte proiecte importante în diferite domenii și să fim alături de chișinăuieni! Mulțumesc tuturor colegilor din CMC pentru suport!”, a mai scris Ion Ceban.

cmc3 cmc2 cmc1 cmc

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților