[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mic nu se poate! Bugetul sportului se dărâmă chiar în anul Olimpiadei?
17 Ianuarie

Nu e nici un secret că bugetul anual, alocat de Guvern pentru sportul moldovenesc, este cu mult sub cerințele impuse de marea performanță. Chiar și așa, anul acesta oficialii izbutesc să „uluiască” prin micșorarea dublă a bugetului sportului, chiar în anul Olimpiadei de Iarnă.

Solicitat de reporterul CURENTUL, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Moldova (CNOS), Nicolae Juravschi a declarat că bugetul alocat anul acesta de Guvern pentru pregătirea sportivelor constituie patru milioane de lei, ceea ce este de două ori mai puțin decât în 2017.

„Patru milioane de lei este o sumă foarte modestă pentru sport. Ținând cont de baza materială pe care o avem, problemele de cadre și utilajul învechit și uzat de care dispunem, merită să ne gândim să obținem mai mulți bani”, a spus Juravschi.

Concomitent, președintele CNOS a invocat lipsa stadioanelor, bazinelor și a complexelor sportive, dar și a cheltuielilor parvenite din pregătirea lotului Olimpic pentru Olimpiada de Iarnă din Coreea de Nord.

„Avem cheltuieli pentru susținerea activităților sportivilor la Olimpiadă, la campionatele mondiale și europene, inventar la toate tipurile de sport. Numai la atletism avem 40 de probe sportive și câte doi-trei sportivi la fiecare categorie de vârstă. Plus la toate, trebuie să asigurăm pregătirea juniorilor și a tinerilor, să le oferim practică la concursuri internaționale peste hotarele țării”, a declarat Nicolae Juravschi.

Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Moldova este responsabil pentru aproximativ 60 de sporturi, pe timp de vară și iarnă.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților