[ X ]
[ X ]
[ X ]
MAI intensifică acțiunile de prevenire a COVID-19. Recomandări pentru cetățeni
12 Iunie

Angajații subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intensificat acțiunile de prevenire a răspândirii virusului de tip nou COVID-19, iar în continuare vor monitoriza situația și vor atenționa cetățenii despre riscul la care se expun în momentul în care încalcă măsurile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, transmite CURENTUL.

În acest context, polițiștii, carabinierii și salvatorii vor fi prezenți în locurile publice (străzi, parcuri, curțile blocurilor, piețe, spații de agrement și stații de transport), unde vor întreprinde un set de acțiuni de informare și verificare. La fel, Poliția va asigura verificarea respectării regimului de carantină de cetățenii reveniți de peste hotarele țării, iar în comun cu alte autorități va fi monitorizată activitatea agenților economici și a transportatorilor de pasageri.

Conform hotărârii CNESP, terenurile de joacă, zonele de agrement și terenurile sportive rămân a fi închise, iar organizarea evenimentelor mari, a petrecerilor și alte tipuri de acțiuni care presupun grupuri de oameni, sunt strict interzise. La fel, aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 ani în spațiile publice și părăsirea domiciliului fără necesitate stringentă este interzisă.

Recomandăm cetățenilor: să păstreze distanța socială, să poarte măști și mănuși, (în transportul public, magazine și spații publice închise), să respecte măsurile de igienă, să evite grupurile mai mari de 3 persoane, să limiteze prezența în spațiile publice și să nu părăsească domiciliul dacă se află în autoizolare.

Subdiviziunile MAI vor monitoriza respectarea acestor măsuri, care au menirea să protejeze viața și sănătatea cetățenilor, iar cei care nu se vor conforma și vor pune în pericol sănătatea publică vor fi sancționați în baza art. 76/1 din Codul Contravențional al RM, cu amenzi de minim 22.500 lei.

În perioada 17.03 – 11.06, Poliția a documentat 2.474 de contravenții pe marginea încălcărilor hotărârilor emise de autorități, iar amenzile aplicate depășesc cifra de 49 mil. lei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților