[ X ]
[ X ]
[ X ]
MAI inițiază construcția unui Centru de instruire pentru organele de aplicare a legii. Proiectul costă 15 mln euro
18 Aprilie

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) împreună cu delegația Uniunii Europene în R. Moldova dă startul construcției Centrului de instruire pentru organele de aplicare a legii, transmite CURENTUL.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a menționat că construcția Centrului face parte din Strategia 2020 sprijinită de UE.

„Vrem să arătăm tuturor cât de mult tragem atenție factorului uman al MAI. Cheltuielile le-am estimat la 15 mln. euro, dintre care 10 mln. îi avem din partea UE. Centrul, cu mecanismele și uneltele sale, vor permite instrucția ofițerilor și subofițerilor. Vor avea teren de tragere cu arma, teren de pregătire auto, blocuri locative, unde vor locui câte 4 angajați, etc.. Vrem până în 2020 să avem dat în exploatare Centrul. Tindem să avem până atunci 60% subofițeri și 40% ofițeri”, a spus ministrul.

Ambasadorul UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola a spus că delegația UE și-a asumat răspunderea pentru reformele din domeniul poliției.

„Atunci existau speranțe ca această structură să fie una care să deservească cetățenii. Vrem să oferim cetățenilor un mediu mult mai sigur cu o poliție care să deservească cetățeanul. Cerem să fie anumite politici pe care se va baza acest Centru. Vom finanța întregul proces după ce se va construi Centrul”, a spus Ambasadorul UE.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților