[ X ]
[ X ]
[ X ]
MAI, despre prevenirea răspândirii COVID-19: Vom acționa în două etape
20 Ianuarie

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, în cadrul unui briefing de presă, a anunțat despre o serie de acțiuni pe care urmează să le implementeze subdiviziunile instituției în contextul noilor măsuri pentru prevenirea și stoparea noii tulpini a COVID-19 – Omicron, informează CURENTUL.

Ea a spus că s-a dispus mobilizarea tuturor angajaților MAI în demersul de a preveni răspândirea Omicron în Republica Moldova.

„Am dispus elaborarea unui plan de acțiuni pe întreg teritoriul țării. Ne-am propus și am solicitat ca măsurile de prevenire și control să țină cont de două etape: prevenire și informare, dar și asigurarea respectării restricțiilor decise de Comisia Extraordinară în Sănătate Publică”, a declarat oficialul.

Ministrul a spus că în următoarea perioadă, pe parcursul săptămânii viitoare, va avea loc etapa de informare, iar ulterior se va trece la verificarea respectării măsurilor și, după caz, ar putea fi aplicate și sancțiuni.

Potrivit spuselor sale, vor fi verificate piețele, centrele comerciale, cafenelele, restaurantele, transportul public etc.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților