[ X ]
[ X ]
[ X ]
MAI aduce un omagiu victimelor catastrofei de la Cernobîl
26 Aprilie

Astăzi, 26 aprilie 2019, se împlinesc 33 de ani de la producerea catastrofei nucleare de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl, o tragedie considerată cel mai mare dezastru nuclear din istorie.

Astfel, conducerea MAI a avut ieri o întâlnire cu veteranii MAI, participanți la lichidarea consecințelor acestei catastrofe nucleare, în cadrul căreia a fost prezentat un film documentar în care sunt redate istoriile familiilor care au suferit în urma acestei tragedii. La eveniment au participat reprezentanți ai Asociației Obștești „Uniunea Cernobîl din Moldova”, actuali angajați MAI și studenți din cadrul Academiei „Ștefan cel Mare”.

La această întâlnire, ministrul Alexandru Jizdan a venit cu un mesaj de recunoștință și a mulțumit foștilor, dar și actualilor angajați MAI care au trăit această dramă și care au salvat vieți omenești, pentru curajul și implicarea de care au dat dovadă în acțiunile de lichidare la care au fost antrenați.

În semn de recunoștință, pentru bărbăția și responsabilitatea manifestată la lichidarea consecințelor avariei, participanții și rudele celor care și-au pierdut viața în urma catastrofei au fost menționați cu distincții MAI.

Menționăm că la lucrările de lichidare a accidentului au participat peste 3 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, dintre care sute au decedat, iar restul au fost declaraţi invalizi.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților