[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maghiara, polona, ebraica și chineza – pot fi studiate la o universitate din R. Moldova! Detalii!
23 Iunie

Din toamna anului curent studenții de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) vor putea studia pe gratis cursul de limba maghiară, informează CURENTUL.

Solicitat de către reporterul nostru, Nelli Amarfii Railean, pro-rector al USARB pentru Relații Internaționale, ne-a comuniat că studiile sunt opționale.

„Toate cheltuielile pentru organizarea acestui curs va fi finanțat de Ministerul de Externe al Ungariei în baza unui acord de colaborare cu Republica Moldova. Acesta va cuprinde atât istoria, cultura, cât și limba maghiară. Cursul va fi unul opțional și fără plată, fiecare student poate să se înscrie, nu este un anumit număr prestabilit”, ne-a spus ea.

Opțional, studenții de la USARB au posibilitate să studieze mai multe limbi, inclusiv polona, ebraica cât și limba chineză, ultima fiind predată contra cost.

„Studenții vin la aceste cursuri. Sunt interesați în special cei de la limbi străine, poate și pentru faptul că aceste cursuri sunt gratuite. La aceste cursuri pot veni studenți și de la alte instituții din Bălți. Important este să manifeste dorință de a învăța ceva nou”, a menționat Nelli Amarfii Railean.

Cursul de limba maghiară va fi predat la USARB de către profesorul universitar Tivadar Palágyi din Budapesta. El a fost desemnat de către autoritățile ungare pentru funcția de lector de limbă maghiară la USARB pentru anul academic 2017-2018.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților