[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Magazinul Social Mobil” și-a început activitatea și în satul Peresecina, Orhei. Pâinea de doar doi lei a fost adusă cu o camionetă modernă
31 Ianuarie

Partidul ŞOR extinde proiectul magazinului social mobil în satele din raionul Orhei. Astăzi, acesta a ajuns în una dintre cele mai mari localităţi din ţară – satul Peresecina, transmite CURENTUL.

Aici, peste 2 mii de pensionari şi persoane cu nevoi speciale au putut procura produse alimentare şi de uz casnic la preţuri mai mici, la fel ca şi în restul magazinelor sociale deschise de Partidul ŞOR.

De asemenea, de pe rafturile magazinului social mobil nu a lipsit pâinea de doar doi lei, produsul cel mai solicitat și apreciat de bătrâni.

Pentru a satisface cerinţele şi solicitările pensionarilor, Partidul ŞOR a procurat o nouă camionetă. Aceasta este modernă şi încăpătoare, fapt ce permite transportarea în cantităţi mai mari a produselor.

Astfel, săptămânal, conform unui program prestabilit, două camionete vor livra produse alimentare şi de uz casnic beneficiarilor magazinelor sociale.

În prezent, magazinul social mobil activează în 10 localităţi din raionul Orhei, şi anume: Ivancea, Furceni, Brăneşti, Piatra, Jeloboc, Peresecina, Chiperceni, Voroteţ, Andreevca și Pohorniceni. În total, aici, sunt deserviţi aproximativ 5 mii de pensionari şi persoane cu nevoi speciale.

Totodată, este de menţionat faptul că, în luna februarie, Partidul ŞOR va extinde proiectul magazinului social mobil încă în 12 sate din raionul Orhei.

Amintim că, proiectul „Magazinului Social” destinat bătrânilor şi persoanelor cu nevoi speciale se bucură de succes în mai multe raioane din țară. În prezent, numărul lor a ajuns la 10 unităţi. Ele asigură cu produse la prețuri mici peste 15 mii de pensionari şi persoane cu nevoi speciale din oraşele Orhei, Chişinău, Ceadîr-Lunga, Cahul şi Călăraşi.

Mai mult, potrivit planului său de acţiuni, în următorii doi ani, Partidul ŞOR va deschide peste o sută de magazine sociale în toată ţara, iar magazinul social mobil va ajunge în fiecare sat din ţară unde nivelul de trai al pensionarilor și persoanelor cu nevoi speciale este la minimumul de existenţă.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților