[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Mafia cărnii”: Noi detalii despre firmele şi persoanele vizate de percheziţiile de astăzi  
18 Ianuarie

După ce în această dimineață s-a anunţat despre efectuarea perchezițiilor la mai multe companii, specializate în importul de carne în R. Moldova, Deschide.MD a scris, cu referire la surse, că perchezițiile au loc la companiile ce aparțin președintelui Asociației producătorilor și importatorilor de carne, Anatolie Tretiac. 

Aceeaşi sursă aminteşte că Centrul de Investigații Jurnalistice scria anterior că Tretiac, alături de Nicolae Curtoglo (fost consilier municipal pe listele PCRM și unul dintre persoanele apropiate ale controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon) și Serghei Iaralov (fost vicepreședinte al PDM și unul dintre cele mai apropiate persoane ale lui Vlad Plahotniuc) au făcut parte din așa-zisa „Mafia cărnii”. Mai exact, este vorba de mai multe persoane implicate în schemele de monopolizare a pieţei de carne.

Despre Curtoglo şi Platon găsim un material interesant şi la această sursă.

Alte surse mi-au oferit noi detalii despre aceste percheziţii. Astfel, două din companiile vizate ar fi Trialtext SRL şi MMD SRL. Cine sunt proprietarii acestor companii, dar şi alte detalii, aflăm de aici și aici. 

Surse spun că cei vizaţi de percheziţiile de astăzi au avut atribuţie directă cu monopolul de pe piaţa cărnii din perioada comunistă, mai concret – 2004-2009.

www.coment.md

Inapoi la arhiva noutaților