[ X ]
[ X ]
Maestrul Eugen Doga va contribui la procedura de definitivare a coloanei sonore a Imnului orașului Chișinău
23 Februarie

Primăria municipiului Chișinău informează că maestrul Eugen Doga, în calitate de autor al muzicii Imnului orașului Chișinău, a participat astăzi la ședința Grupului de lucru pentru realizarea procedurii de perfecționare și definitivare a simbolurilor publice municipale, în vederea eliminării deficiențelor tehnice din coloana sonoră a imnului, transmite CURENTUL.

Primarul general, Ion Ceban, i-a mulțumit maestrului Eugen Doga, din numele tuturor chișinăuienilor, pentru contribuția adusă la îmbunătățirii imaginii orașului, dar și pentru implicarea Domniei sale pentru revizuirea variantei sonore oficiale a imnului Chișinăului – componentă a simbolicii publice municipale.

Distinsul compozitor și-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu municipalitatea, pentru definitivarea liniei melodice a Imnului „Orașul Meu”, conform rigorilor stabilite.

Potrivit Comisiei Naționale de Heraldică, simbolurile publice municipale: stema, drapelul și imnul orașului, trebuie să fie prezentate spre avizare și înregistrare în condițiile legii.

Imnul orașului Chişinău este o operă muzical-poetică, alcătuită în baza cântecului „Oraşul meu”, muzică – Eugen Doga, versuri – Gheorghe Vodă.

Imnul este interpretat la şedinţa oficială, după validarea împuternicirilor primarului municipiului Chişinău, la deschiderea şi închiderea şedinţelor Consiliului municipal, la arborarea oficială a Drapelului mun. Chişinău, la sosirea şi plecare unor delegaţii oficiale invitate de autorităţile locale.

Inapoi la arhiva noutaților