[ X ]
[ X ]
[ X ]
MAEIE va acorda suport logistic pianistei Catherine de Caraman pe perioada concursului din Italia
26 Aprilie

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul misiunii diplomatice din Italia, va acorda suportul logistic pianistei Catherine de Caraman, de 8 ani, pe toată perioada participării la Concursuri Internaționale de Pian din Europa, care va avea loc în orașul San Dona di Piave din regiunea Veneția, Italia, transmite CURENTUL.

La solicitarea tatălui tinerei pianiste, Gh. Caraman, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a dat indicații Ambasadei Republicii Moldova în Italia, ca pe toată durata concursului, care se va desfășura în perioada 19 – 21 mai 2018, misiunea diplomatică să asigure toată asistența necesară, inclusiv  transport și un însoțitor din cadrul ambasadei, tinerei artiste și profesoarei acesteia, Larisa Jar, șef catedră pian în Liceul Republican de Muzică.

Catherine de Caraman este supranumită în Europa ca „Micul Mozart de Moldova”, fiind deja laureata a 7 concursuri internaționale de pian din Franța (Paris, Nice, Cannes), România, Rusia și Moldova.

Catherine de Caraman, este considerată una din cele mai bune pianiste de vârsta ei din Europa și are prima șansă de a câștiga concursul din Italia.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților