[ X ]
[ X ]
[ X ]
MAEIE informează despre producerea a 2 accidente rutiere în Ungaria și Federația Rusă
18 Octombrie

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova informează despre producerea a 2 accidente cu implicarea autoturismelor din R. Moldova, transmite CURENTUL.

Astfel, la 17.10.2017, ora 19:25, în apropierea localităţii Hardikov, regiunea Orlov, în Federaţia Rusă a avut loc un accident rutier cu implicarea autobuzului de rută Moscova-Chişinău, acesta fiind tamponat de un automobil care se deplasa din spate.

În rezultatul accidentului, potrivit informaţiei obţinute de către Ambasada Republicii Moldova la Moscova de la Ministerul Situaţiilor Excepţionale al FR, printre persoanele accidentate nu au fost înregistraţi cetăţeni ai Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene prin intermediul misiunii diplomatice de la Moscova monitorizează evoluţia cazului dat şi menţine permanent legătura cu autorităţile locale din regiunea respectivă.

Totodată, la 18.10.2017, ora 05:45, pe autostrada M1, la 65 km de la Budapesta un automobil parcat pe carosabil, cu destinaţia Republica Cehă, a fost tamponat de către un camion, înmatriculat în România.

În urma accidentului produs, şoferul automobilului – cetăţean al Republicii Moldova a decedat, iar copilul acestuia a fost internat în spitalul din Tatabanya, Ungaria. Starea minorului nu este gravă iar viața acestuia este în afara pericolului.

Ambasada Republicii Moldova la Budapesta a luat legătura cu autorităţile competente ungare pentru stabilirea detaliilor pe caz, inclusiv a identificat şi informat rudele victimelor accidentului menţionat.

Situaţia este monitorizată în continuare de către misiunea diplomatică a Republicii Moldova în Ungaria.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților