[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lucrătorii din silvicultură își serbează meseria. Iată ce a pregătit „Moldsilva”
18 Septembrie

„Ziua Lucrătorului din Silvicultură” se va desfășura în acest an la 19 septembrie la Centrul „Dumbrava Șoldănești”, transmite CURENTUL.

„Ziua Lucrătorului din Silvicultură” este marcată în fiecare an în a treia sâmbătă a lunii septembrie și a fost instituită prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 405 din 19.06.1995.

Ediția 2019 a Zilei profesionale a celor care veghează, protejează și contribuie esențial la restabilirea și promovarea fondului forestier al Republici Moldova este un bun prilej de a cunoaște în detalii realizările, năzuințele, dar și problemele silvicultorilor țării – cei care își asumă pentru întreaga societate responsabilitatea în fața viitorului planetei.

Totodată acest eveniment este un bun prilej pentru sensibilizarea opiniei publice referitor la importanța pădurilor, sporirea prestigiului profesiei de silvicultor, promovarea fondului forestier și a educației eco-forestiere.

La eveniment va participa Iuliana Cantaragiu, Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Valeriu Caisîn, director Agenția „Moldsilva”, reprezentanți ai Regiei Naționale a Pădurilor „Romsilva” și a instituțiilor de cercetare în domeniu, silvicultori cu bogată experiență profesională.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților