[ X ]
Lucrările de realimentare cu energie electrică a localităților continuă
21 Ianuarie

Lucrările de remediere a defecțiunilor provocate rețelelor electrice de precipitațiile și vântul puternic din data de 17-18 ianuarie și de reluare a serviciului de livrare a energiei electrice continuă neîncetat, transmite CURENTUL.

În ultimele 24 de ore au fost reconectați la sursa de energie electrica alți peste 65 000 de consumatori. Echipele operative muncesc în condiții complicate pentru reparaţia liniilor electrice aeriene deteriorate și realimentarea cât mai curând posibil a celor circa 26 000 de consumatori din localitățile care deocamdată mai rămân fără energie electrică, conform datelor situației operativ de la ora 9:00 a zilei de 20 ianuarie 2018.

Pentru moment rămâne încă complicată situația din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Vulcănești, Cimișlia și Ciadîr-Lunga. Pentru deblocarea accesului la instalaţiile electrice în localităţile afectate şi coordonarea activităţilor sale, compania este în continuă colaborare cu Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale și autoritățile publice cu scopul de a restabili cât mai curând posibil şi în condiţii sigure, furnizarea energiei electrice în zonele afectate.

Gas Natural Fenosa a antrenat brigăzile operative ale companiei și ale întreprinderilor colaboratoare, inclusiv operatori ai rețelelor și Oficiului Telefonic 24h ale Gas Natural Fenosa, care continuă activitățile de reluare a furnizării energiei electrice în localitățile afectate de intemperia de pe parcursul zilelor de 17-18 ianuarie

Pe parcursul ultimelor 24 ore au fost înregistrate mai multe avize noi de rupturi de conductoare, fapt care, din motive de securitate, a condus la deconectarea supravegheată a punctelor vizate până la remedierea tuturor defecțiunilor.

În acest context reiterăm necesitatea respectării stricte a regulilor de securitate de către persoane în raport cu instalaţiile electrice.

Dacă observați careva pericole (linii electrice căzute pe străzi, în preajma grădinițelor, școlilor) vă rugăm să informați imediat furnizorul de energie electrică.

Supravegheați copii și explicaţi-le regulile de securitate electrică şi consecinţele încălcării lor.

ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;

nu atingeți conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;

nu interveniți în instalațiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților