[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lucrările au început, dar au fost stopate. Când se preconizează finisarea Centrului „Teritoriul Adolescenței”
17 August

Un centru menit să ofere asistență informațională și psiho-pedagogică copiilor aflați în situație de risc, care va activa 24/24, urmează să fie deschis în municipiul Chișinău, transmite CURENTUL.

Scopul urmărit este asigurarea protecției sociale în vederea excluderii violenței față de copii și de a-i reîntoarce pe aceștia în satele de unde au venit și în special în familiile pe care le-au părăsit din anumite motive, deoarece majoritatea copiilor din această categorie nu sunt originari din municipiul Chișinău.

Contactată de reporterul nostru pentru a afla la ce etapă se află construcția noului centru de asistență pentru copii, șefa interimară a Direcției Municipale pentru Protecția Copilului, Lucia Caciuc, a spus că un astfel de proiect este deja aprobat de către Consiliul Municipal, denumirea centrului fiind „Teritoriul adolescenței” care se va afla pe teritoriul fostului centru „Vatra”.

„Atunci când vine vorba despre copiii din stradă, scopul nostru nu este acela de a-i plasa într-un centru, ci să-i reintegrăm în familie. Acesta este lucrul pe care ni-l dorim cel mai mult. Deoarece acest centru nu va fi doar pentru copii străzii, ci și pentru cei aflați în conflict cu legea sau în situații de risc, sperăm că bugetul municipal pentru anul 2020 va prevedea sumele necesare pentru a duce până la capăt acest proiect. Lucrările de reparație au început, însă au fost stopate din lipsă de finanțe. Știm exact ce vrem să facem în acest centru, știm cum trebuie să arate o astfel de instituție, acum nu ne rămâne decât să așteptăm finanțarea”, a spus Lucia Caciuc.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților