[ X ]
[ X ]
[ X ]
Locuitorii din Găgăuzia cer Adunării Populare să aprobe noua componență a Comitetului Executiv
28 Iulie

Miting în centrul orașului Comrat. Mii de locuitori ai Găgăuziei le cer deputaților Adunării Populare să aprobe noua componență a Comitetului Executiv al Autonomiei, prezentată cu o zi înainte de bașcanul Evghenia Guțul.

„Viitorul nostru este în mâinile noastre! Trădătorii nu au loc printre noi!” „Dmitri Constantinov este o marionetă a PAS!” „PAS, jos mâinile de pe Găgăuzia!” – au scandat găgăuzii. Oamenii îl acuză pe președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, de complicitate cu Sandu și PAS pentru a împiedica noua componență a Comitetului Executiv să-și realizeze sarcinile.

Bașcanul UTA Gagauzia, Evghenia Guțul a ieșit în fața oamenilor și a subliniat că noua echipă a Comitetului Executiv a venit să lucreze pentru binele Găgăuziei! Și a mulțumit oamenilor pentru sprijinul acordat.

„Cerem să ni se dea posibilitatea de a munci! Dar cu fiecare proiect nou, cu fiecare faptă bună, crește presiunea din partea regimului Sandu-PAS asupra noastră! Ei ne împiedică să lucrăm, pentru că nu le este favorabil ca noi să ne îndeplinim promisiunile, iar Găgăuzia să devină plai de vis!

Noua componență a Comitetului Executiv al Găgăuziei este o echipă de profesioniști care poate realiza eficient toate sarcinile stabilite! Acesta este cel mai important lucru! Toți membrii echipei noastre vor cunoaște limba găgăuză, vă promitem! Noi suntem poporul! Noi suntem Găgăuzia! Noi cerem un singur lucru – să ni se ofere posibilitatea de a lucra pentru viitorul Găgăuziei!” – a declarat Evghenia Guțul.

Subiectul aprobării noii componențe a Comitetului Executiv nu a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Comitetului Executiv. Oamenii sunt indignați.

photo_2023-07-28_13-21-00 photo_2023-07-28_13-21-00-2 photo_2023-07-28_13-21-02 photo_2023-07-28_14-22-04

 

Inapoi la arhiva noutaților