[ X ]
[ X ]
[ X ]
Litvninenco nu participă la selectarea membrilor CSM: „Am mari dubii”
13 Martie

Deputatul fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM”, membru al Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Sergiu Litvinenco, astăzi, a anunțat că nu participă la selectarea celor 4 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), informează CURENTUL.

„Azi are loc așa-numitul concurs pentru selectarea a 4 membri în Consiliul Superior al Magistraturii din rândul profesorilor titulari de drept. Interviurile au început la 09:00”, a spus Litvinenco.

„Noi am promovat un proiect de lege, potrivit căruia desfășurarea concursului pentru selectarea celor 4 membri să-l realizeze nu Comisia juridică a Parlamentului – o comisie politică, ci o comisie independentă, constituită din experți din afara politicii. Din păcate această inițiativă nu a fost susținută”, a mai adăugat membrul Comsiei.

Prin urmare, Litvinenco și-a anunțat decizia: „Eu, personal, am mari dubii că majoritatea PD-PSRM dorește într-adevăr să selecteze în componența CSM-ului oameni independenți. Din această cauză, nu doresc să particip într-un proces în raport cu care am mari dubii de corectitudine și obiectivitate”.

De menționat că, ieri, deputatul și membrul Comisiei juridice, numiri și imunități, Dinu Plîngău, la fel, și-a anunțat decizia de a nu participa la concursul pentru selectarea membrilor CSM. Potrivit lui, învingătorii deja se cunosc.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților