[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lipsă de cvorum! Ședința Parlamentului a fost închisă
2 Aprilie

Ședința Parlamentului, în cadrul căreia urma să fie prezentat de către Premierul Ion Chicu proiectul pentru angajarea răspunderii în fața Parlamentului privind adoptarea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență, a fost închisă, motivul fiind lipsa de cvorum, informează CURENTUL.

În sala de ședințe au fost prezenți 39 de deputați. Socialiștii și democrații nu au venit la ședință.

Premierul Ion Chicu a venit la ședința Legislativului.

Speakerul Zinaida Greceanîi a spus că, din păcate, este nevoită să constate lipsa cvorumului. „Ședința nu poate fi deschisă. Dle Premier, vă mulțumim, Parlamentul nu s-a întrunit în ședință”, a conchis Greceanîi.

În replică, deputați prezenți în sală au scandat: „Rușine!”.

Deputatul din grupul „Pro Moldova”, Andrian Candu a menționat că este un circ organizat de majoritatea parlamentară. „Cu regret, chiar și procedurile democrației sunt nerespectate. Bineînțeles că suntem în situația când noi am putea să contestăm și să constatăm că nici asumarea de răspundere nu funcționează așa cum ar trebuie să funcționeze, fără să mai vorbim de obrăznicia și nesimțirea de care dă dovadă majoritatea parlamentară”, a punctat Candu.

Deputatul din fracțiunea „PAS, Blocul ACUM”, Sergiu Litvinenco a afirmat că, procedura angajării răspunderii, conform mai multor decizii ale Curții Constituționale, presupune în mod obligatoriu venirea în Parlament a Premierului și expunerea proiectului de lege. „Atât timp cât acest element nu a fost respectat, este un temei de neconstituționalitate a acestei decizii cu privire la această angajarea a răspunderii și implicit intrare în vigoare a legii care se adoptă. Este o bătaie de joc față de cetățenii RM”, a adăugat Litvinenco.

Deputatul din fracțiunea „Blocul ACUM Platforma DA”, Alexandru Slusari a spus: „Acest dezmăț, care s-a produs astăzi în Parlament, cumva caracterizează tot mai mult această guvernare și această coaliție. Cu părere de rău, degradează parlamentarismul”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților