[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liga Orașelor și Comunelor despre reținerea candidatului său pentru funcția de primar general al capitalei: Cerem transparență
21 Septembrie

Liga Orașelor și Comunelor (LOC) a luat act de informația apărută privind reținerea candidatului pentru funcția de primar general al mun.Chișinău, Mihail Bagas, informează CURENTUL. 

LOC, într-un comunicat, își exprimă speranța că organele de anchetă își vor îndeplini atribuțiile funcționale într-un mod imparțial și echidistant, în strictă conformitate cu legea și normele procesuale.

„În același timp, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la desfășurarea măsurilor operative și a reținerii candidatului LOC, la o distanță de 2 zile de la depunerea actelor pentru participarea în scrutinul electoral local.

Fiecare persoană și implicit fiecare candidat este pasibilă de răspundere penală doar în cazul existenței probelor pertinente privind încălcarea prevederilor legale și a legislației electorale” – a menționat formațiunea.

În această ordine de idei, Liga Orașelor și Comunelor cere organelor de anchetă ca măsurile procesuale să poarte un caracter transparent, public și argumentat de probatoriul necesar, în caz contrar, astfel de acțiuni desfășurate în perioada electorală, pot fi calificate ca presiune publică și încercare de a prejudicia grav imaginea partidului politic.

Inapoi la arhiva noutaților