[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lidia Sanduleac – PLDM: Primarul trebuie să știe că totdeauna e loc de mai bine, și să facă mai bine. Iată de ce eu merg la Primăria Ungheni!
14 Septembrie

Lidia Sanduleac, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), la funcția de primar al municipiului Ungheni, a spus de ce a decis să candideze la acest post, informează CURENTUL. 

Iată explicația Lidiei Sanduleac:

„Decizia de a accepta implicarea în competiția pentru postul de primar al municipiului Ungheni nu a fost simplă.

Greu am ajuns la un răspuns pentru întrebarea: “de ce eu?”.

Profesia de medic este extraordinară din toate punctele de vedere.
Medicul trebuie să poată prioritiza; să planifice și să organizeze procesele; să ia decizii când trebuie, fără ezitare; să poată construi echipe și să fie un bun coechipier.
Medicul totdeauna trebuie să simtă responsabilitatea acută pentru fiecare decizie asumată – pentru că medicul nu are dreptul la greșeli.
Medicina nu prea acceptă scuze. Medicul trebuie zilnic să rezolve problemele oamenilor.
Medicul trebuie permanent să învețe, pentru că nu există nimic mai complex decât organismul uman și tot ce a cunoscut omenirea până în prezent nu e perfect, e doar un fundament puternic pentru a construi ceva mai bun.
Medicii știu că totdeauna e loc de mai bine.
Dar ce au cunoștințele mele și experiența mea cu administrarea primăriei Ungheni?
Și într-un moment lucrurile s-au luminat definitiv.
Anume de aceste cunoștințe și experiențe are nevoie primăria.
Primarul trebuie să asigure un proces de prioritizare și planificarea rațională și e responsabil de organizarea eficientă a activităților echipei.
Primarul trebuie să construiască între primărie și consiliul municipal o echipă unită de obiective comune și să direcționeze toată energia și toate talentele oamenilor pentru dezvoltarea municipiului.
Primarul trebuie să aibă capacitatea de a lua decizii fără ezitare, dar cu deplină responsabilitate de efecte. Inclusiv cu deplină responsabilitate pentru deciziile întârziate.
Primarul nu prea are dreptul la scuze. Primarul trebuie zilnic să rezolve problemele oamenilor. Dacă nu poate – înseamnă că nu poate fi primar.
Primarul trebuie permanent să învețe și să găsească soluții.
Primarul nu trebuie doar să decidă cum se cheltuie banii primăriei – asta e prea simplu.
Primarul trebuie să construiască o echipă a primăriei, capabilă să elaboreze proiecte care aduc investiții și deschid locuri noi de muncă și oportunități noi.
Primăria trebuie să fie un corp sănătos, energic și bine organizat, care prestează servicii publice calitative și foarte accesibile – așa încât oamenii să găsească în primărie un partener și un prieten.
Primarul trebuie să știe că totdeauna e loc de mai bine, și să facă mai bine.
Iată de ce eu merg la primărie!
Ungheni poate fi mai frumos și mai dezvoltat.
Ungheni poate atrage mai multe investiții și oferi mai multe oportunități, în special pentru tineri.

Noi putem mai mult!”.

Inapoi la arhiva noutaților