[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderul PSRM: „Decizia Biroului permanent este absolut incorectă”
23 Martie

Președintele Fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi, lider al formațiunii, susține că Biroul permanent al Parlamentului a luat astăzi o decizie incorectă, iar socialiștii vor merge la ședințele Adunării Parlamentare a Comunității Statelor Independente (CSI), informează CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, Greceanîi a spus că decizia Biroului, ce prevede că R.Moldova nu va participa la ședințele Adunării Parlamentare a CSI, este „o decizie absolut incorectă”.

„În perioada 27-28 martie, nu, pur și simplu, va avea loc ședința acestei Adunări, ci se va desfășura și ședința festivă. De aceea, Parlamentul e cel care urmează să se expună dacă delegația RM participă sau se retrage și nu Biroul permanent. Deocamdată, la ședința Biroului, am fost singura care am votat contra acestei decizii. Noi, cei din PSRM, considerăm că nu este corectă”, a declarat politiciana.

Președinte PSRM a spus că a discutat cu colegii din cadrul formațiunii și au decis că vor merge la ședințele, de la Sankt-Petersburg, pe cont propriu.

„Noi suntem patru membri și vom participa, chiar și pe cont propriu. Cum vom fi tratați – ca delegație oficială sau nu – nu știu, dar noi suntem obligați să mergem. CSI este foarte importantă pentru RM, iar RM e membru și trebuie neapărat să mergem”, a spus Zinaida Greceanîi, precizând că RM mereu a fost prezentă la ședințe.

Socialista a reiterat că decizia Biroului e incorectă și socialiștii nu o vor accepta.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților