[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderul PSDE, Ion Sula, în discuție cu Președintele PSD România, Marcel Ciolacu: R. Moldova are nevoie de un partid de stânga european puternic
20 Februarie

Președintele PSDE, Ion Sula, întrevedere cu Președintele PSD România, Marcel Ciolacu: R. Moldova are nevoie de un partid de stânga european puternic

Președintele Partidului Social Democrat European, Ion Sula, a avut astăzi, la București, o întrevedere cu Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, Președintele Partidului Social Democrat din România.

Discuțiile au vizat situația social-politică și economică din R. Moldova, procesul de integrare europeană al țării noastre, fiind accentuat rolul expertizei și asistenței oferite de România în acest proces.

 Marcel Ciolacu a menționat importanța unui partid de stânga european autentic în R. Moldova, un partid care să promoveze valorile social-democrate. „PSDE este parte importantă a proiectului european pentru Republica Moldova. Este nevoie de cât mai multe voci care să susțină apartenența Republicii Moldova la Uniunea Europeană, care este singura șansă ca cetățenii Republicii Moldova să prospere, iar țara să fie rezilientă în fața pericolului rusesc”, a spus liderul PSD România.

Ion Sula a reiterat angajamentul ferm al PSDE de a promova și susține pe toate căile parcursul european al țării. Totodată, liderul PSDE s-a referit la acțiunile întreprinse pentru consolidarea unui pol social-democrat puternic în R. Moldova. „Ne dorim să consolidăm o stângă europeană autentică în Republica Moldova pentru a asigura ireversibilitatea parcursului european al țării și a promova valorile social-democrate axate pe bunăstarea oamenilor”, a declarat președintele PSDE.

O atenție aparte a fost atrasă și relației de parteneriat dintre PSDE și PSD România, fiind remarcat dialogul foarte bun dintre cele două formațiuni politice atât la nivel bilateral, cât și în cadrul marii familii social-democrate europene și internaționale. Părțile au convenit să continue dialogul bilateral în beneficiul cetățenilor.

Inapoi la arhiva noutaților