[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderul PLDM cheamă la „un compromis național”: „Un scop bine determinat pentru a putea soluționa toate problemele existente”
10 Octombrie

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), afirmă că în Republica Moldova este nevoie de „un compromis național”, „un scop bine determinat pentru a putea soluționa toate problemele existente”, informează CURENTUL.

Fostul Prim-ministru, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că tinerii continuă să plece din țară, vârstnicii supraviețuiesc cu pensia de puțin peste 2 mii de lei, economia este necompetitivă și nu se dezvoltă, iar guvernarea continuă să împartă oamenii în buni și dușmani.

„Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ne vrea dezbinați, pentru că uniți noi prezentăm pericol pentru ei”, a menționat el.

Vlad Filat a spus că este nevoie de un compromis – lucru incomod pentru PAS, care poate fi obținut doar prin dialog.

„Republica Moldova are nevoie ca niciodată de un compromis național, unul unificator, care va ajuta cetățenii să pășească împreună spre viitor, spre progresul comun social și economic”, a subliniat politicianul.

Liderul liberal-democrat a remarcat că „politica adevărată e despre dialog și compromis”.

„Moldova are nevoie de o guvernare capabilă să oprească războiului politic din țară, să determine respectarea drepturilor și libertăților omului, să depolitizeze instituțiile publice și să le transforme în instituții care servesc cetățenilor”, a mai spus  Vlad Filat.

Inapoi la arhiva noutaților