Andrei Năstase, candidatul unic al forțelor anti-oligarhice pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, a avut o întâlnire cu studenții și cadrele profesorale de la Universitatea Tehnică din Moldova, facultatea de urbanism și arhitectură. La întâlnire a participat și Maia Sandu, Președintă a Partidului Acțiune și Solidaritate, transmite CURENTUL.
În cadrul întâlnirii Andrei Năstase a vorbit despre prioritățile programului său electoral, acestea vizând creșterea confortului vieții urbane, asigurarea bunăstării și a dezvoltării economice durabile, administrarea eficientă și transparentă a orașului, modernizarea acestuia, interconectarea etc.
„Vom avea nevoie și de specialiști în domeniul pe care îl studiați la Universitate, căci vom demara în regim de urgență procesul de reactualizare a Planului Urbanistic General. Actualul Plan Urbanistic General, adoptat ultima dată în anul 2006, este total depășit atât de timp cât și de interesele oamenilor și de dezvoltare ale Capitalei. Actualizarea lui ar fi trebuit să se producă, conform legii, o dată la patru ani. Această întârziere favorizează în continuare apariția construcțiilor ilegale, distrugerea patrimoniului istoric, dezvoltarea haotică a orașului și înrăutățirea condițiilor de viață pentru locuitorii Chișinăului”, a spus Andrei Năstase.
Andrei Năstase și Maia Sandu au avut și o întâlnire cu oamenii din satul Cruzești, în cadrul căreia candidatul unic al opoziției anti-oligarhice pentru funcția de primar general al capitalei a menționat importanța dezvoltării mult mai dinamice a suburbiilor municipiului. „Suburbiile, Centura de Aur a Chișinăului, sunt și vor rămâne parte integrantă a municipiului. Mai mult, le voi moderniza și asigura cu transport, apă, canalizare, energie electrica și utilități necesare oamenilor pentru un trai decent, civilizat, de calitate! De unde bani? Le voi închide hoților de la vârf și din primărie robinetele prin care fură banul public, voi accesa fonduri străine, voi sprijini investitorii locali și străini. În cadrul programului „Chișinău – capitala în care să vrei să trăiești” dezvoltarea tuturor suburbiilor e văzută prin prisma interconectării rapide cu orașul pe dimensiunea transportului, a infrastructurii, a rețelei de drumuri calitative, a acordării suportului financiar necesar pentru a impulsiona dezvoltarea mediului de afaceri inclusiv la periferii, toate acestea pentru a extinde programul „Chișinău – Cluster 20-23” și pe zona suburbiilor”, a mai afirmat Andrei Năstase.
Cristina Parfeni