[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderul PL: Salvarea RM nu este în circumscripții uninominale, ci – în unirea cu România
6 Martie

Partidul Liberal (PL) nu va susține inițiativa Partidului Democrat din Moldova (PDM) privind introducerea votului uninominal în sistemul electoral. Despre aceasta a comunicat liderul PL într-o înregistrare audio, publicată pe o rețea de socializare, informează CURENTUL.

Mihai Ghimpu a amintit că, inițiativă aceasta a mai fost, a fost votată, iar apoi – anulată de Parlament. „RM și, în primul rând, cetățenii au nevoie de politicieni cinstiți, patrioți, deputați – care nu fură miliardul și nu de circumscripții uninominale, prin intermediul cărora putem avea deputați – așa acum cum are Orheiul un primar. RM are nevoie de un viitor, iar viitorul poate fi construit doar de profesioniști și oameni cinstiți. Dar, dacă să fim corecți și responsabili, salvarea RM nu este în circumscripții uninominale, ci – în unirea cu România. Circumscripția de care are nevoie RM este România – e un adevăr pur”, a precizat liberalul.

Potrivit lui, liberalii nu vor vota pentru această schimbare a sistemului electoral. „Nu, nici data trecută nu am participat la vot și nici de data aceasta nu vom susține. Aici mai sunt și alte probleme, printre care și Transnistria. Trebuie să ne gândim la cetățeni și la RM, dar nu la circumscripții, crezând că acesta este salvarea cetățenilor”, a punctat Ghimpu.

Mihai Ghimpu a afirmat că în cadrul Coaliției nu s-a discutat tranșant pe acest subiect. „Nu am vorbit. Așa se mai vorbea și credeam că va veni ziua în care se va discuta, posibil că PD a hotărât să vină singur privind la această idee, întrucât lor să le aparțină. Oricum va veni ziua când vom discuta. Majoritate în Parlament PD nu are, fără votul PL această lege nu poate fi adoptată și nu va fi, dacă nu vor fi jocuri pe la spate”, a mai adăugat Ghimpu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților