[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderul PDM: Noi am pornit să schimbăm acest partid, şi vom merge până la capăt, indiferent de atacurile care vin
8 Iunie

Preşedintele PDM, Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă, a condamnat tentativele de cumpărare a deputaţilor şi a declarat că Partidul Democrat din Moldova(PDM) s-a rupt de trecut şi merge înainte, informează CURENTUL. 

„Exact acum un an Partidul Democrat intra în ceea ce a fost, probabil, cea mai complicată perioadă a sa. Echipa noastră a trecut prin momente grele: încercări de a scoate partidul în afara legii, dosare fără fundament, ca cel privind uzurparea puterii, o întreagă vânătoare pe care puterea de atunci o pornise împotriva PDM. Am înţeles şi am conştientizat între timp, împreună cu colegii, greşelile care s-au făcut în trecut şi din cauza cărora partidul şi oamenii buni din partid au avut de suferit, iar astăzi condamnăm cu fermitate acest trecut al PDM. Trebuie însă ca toţi să înţeleagă că acest trecut nu înseamnă PDM, acest trecut nu ne reprezintă pe noi, şi că nu putem pune semn de egalitate între Partidul Democrat şi câţiva oameni care, într-o anumită perioadă, au luat decizii în numele întregii echipe.

În tot acest timp, partidul a fost supus unor atacuri fără precedent nu doar din partea puterii de atunci, ci şi din partea celor care mai ieri stăteau la cârma partidului. Toate tunurile au fost îndreptate spre PDM, a fost lansată o maşinărie de atac diabolică, s-au făcut încercări disperate de a prelua înapoi conducerea partidului.

Noi însă nu am cedat. S-au făcut presiuni direct asupra mea înainte, dar şi după ce am primit de la colegi încrederea şi mandatul de preşedinte: tot felul de aşa-numite investigaţii si insinuări apărute pe site-uri obscure, bineînţeles, contra unor costuri mari.

Noi însă nu am cedat. Aşa că aceste forţe şi-au folosit cu iscusinţă toate instrumentele aflate la îndemână. Un instrument ”fin” a dat start sezonului de achiziţii iarnă-primăvară şi câţiva deputaţi au înţeles ”brusc” că se simt mai pro-europeni sau că hoţii de miliarde îi reprezintă mai bine”, a declarat Filip, adăugând: „Noi însă nu am cedat. Au început să curgă ofertele: pentru deputaţi, primari consilieri. Fără număr. Câteva sute de mii ca să treci la Candu, ceva mai mult ca să treci la Şor. De parcă ar exista vreo diferenţă. Zilnic, primarii, consilierii, deputaţii noştri au fost terorizaţi cu sume grase să părăsească partidul şi să se alăture, la alegere, uneia dintre cele 2 organizaţii ale aceluiaşi grup. Unii, mai slabi din fire, au lăsat echipele din teritoriu, au luat banul şi-au plecat”.

Liderul PDM a venit cu un apel către cei „care finanţează aceste cheltuieli exorbitante”: „nu pierdeţi bani şi energie. Ajunge. Vă mai spunem încă o dată şi pe această cale: Partidul Democrat s-a rupt de trecut. Furtul miliardului, invalidarea alegerilor, cumpărarea deputaţilor nu ne reprezintă. Acesta este trecutul. Noi mergem înainte, construind un alt fel de partid, un partid în care cei care au contribuit la toate aceste fărădelegi nu-şi au locul. Cei care în ultima vreme au părăsit partidul probabil nu se pot rupe de acest trecut. Grupul Pro Moldova, Partidul Șor – acesta este trecutul mlăştinos, pe care noi îl lăsăm în spate. Noi am ales o altă cale”.

„Vreau să mulţumesc astăzi tuturor celor care, în ciuda ofertelor grase, şi-au păstrat verticalitatea şi demnitatea, rămânând membri ai PDM. Ştiu că poate nu e uşor să refuzi astfel de oferte, dar tocmai în aceste încercări se alege grâul de neghină. Noi ne-am luat un angajament clar: să restabilim bunul nume al PDM şi să construim un partid sănătos. PDM nu este doar Vlad Plahotniuc, PDM sunt miile de oameni buni şi dedicaţi din echipele noastre din întreaga ţară. Noi am pornit pe acest drum, să schimbăm acest partid, şi vom merge până la capăt, indiferent de atacurile care vin.

Către colegii noştri din opoziţia pro-europeana veritabila, cei care ar fi gata sa instaleze un guvern cu voturile hoţilor de miliarde, adresez câteva întrebări retorice:

  • Întrebaţi-vă şi dvs, care ar fi logica celor care plătesc bani grei pentru a cumpăra deputaţi să voteze un Guvern al PAS şi Platforma DA?
  • Aveţi răspuns la întrebarea: „De unde vin aceste milioane?”  Aţi fi mândri să fiţi parte a unei echipe create cu  ”suportul” miliardului furat?
  • Acceptaţi in acest caz că scopul scuză mijloacele, dvs cei care aţi luptat cu vehemenţă împotriva corupţiei în politică? Stimaţi colegi din PAS şi Platforma DA, nu vă faceţi iluzii şi nu va lăsaţi folosiţi! Au mai fost în istorie dintre cei care credeau că dansează cu diavolul, dar, în realitate, diavolul dansa cu ei”, a mai spus Filip.
Totodată, liderul democrat a anunțat că fracţiunea PDM va veni cu un proiect de Hotărâre a Parlamentului care va condamna acţiunile de corupere a deputaţilor şi traseismul politic.
Cristina Pendea 
Inapoi la arhiva noutaților