[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderul PAS: Noi suntem împotriva modificării sistemului electoral și prin asta suntem de partea cetățenilor
6 Martie

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) consideră că inițiativa de schimbare a sistemului electoral, propusă de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc, este o încercare disperată de a se menține la putere, transmite CURENTUL.

Liderul PAS, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă, a adresat o declarație liderului PDM, unde califică acest act drept „unul de cinism”.

„Domnul Plahotniuc vrea să guverneze corect și să implementeze o nouă agendă. El spune că există o prăpastie între cetățeni și politicieni. Unde ați fost până acum domnule Plahotniuc?

Sondajele arată că 90% din oameni că consideră cel mai nociv politician. 61,6% crede că țara noastră nu merge în direcția potrivită. 80% nu sunt mulțumiți de starea R. Moldova. Zilnic din țară pleacă definitiv 106 persoane.

Cine vă oprește să luptați împotriva corupției? Dvs. ați contribuit la dezastrul în care a ajuns țara.

Oamenii vor să fie pedepsiți hoții, să plătească impozite pentru a beneficia de educație de calitate, salarii, pensii decente. Prin introducerea votului uninominal se vrea menținerea cu orice preț la putere. Plahotniuc vrea să schimbe sistemul electoral pentru că își încearcă ultima șansă de a intra în Parlament.

Conform proiectului oferiți Diasporei doar 3 mandate. În Diaspora sunt peste 800 mii de moldoveni. Un deputat va fi ales pentru 266 mii de cetățeni, când ar trebui să reprezinte doar peste 40 mii.

Cum se va controla procesul electoral în regiunea transnistreană? Cum deputații vor putea reprezenta interesele și ale cui – moldovenilor sau grupărilor separatiste?

Prăpastie dintre cetățeni și politicieni se re4flectă în discursul Dvs. Clasa politică trebuie schimbată. Noi suntem împotriva acestui proiect și prin asta suntem de partea cetățenilor”, a spus Maia Sandu.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților