[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderul „ODIP-Unirea” :”Miza noastră este să este să creștem numărul de unioniști”
10 August

Numărul unioniștilor din Republica Moldova este în creștere – aceasta este concluzia la care a ajuns Asociația Obștescă  „ODIP – Unirea”, în urma  desfășurării „Caravanei Unirii”, informează CURENTUL.

Lucia Vieru, membră  „ODIP – Unirea”  a menționat că oamenii au păreri diferite despre unirea Republicii Moldova cu România.

 „Vara aceasta ne-am propus să intrăm în casele oamenilor și să trimitem mesajul unirii. Astfel, în timpul Caravanei Unirii, am cutreierat satele Moldovei,  discutând despre unire. Mulți oameni s-au dovedit a fi receptivi, dispuși să schimbe ceva. De asemenea, am observat că a dispărut scepticismul din oameni, erau bucuroși că există o astfel de inițiativă. Concluzia finală este că numărul unioniștilor este în creștere și nu trebuie să cedăm, forța noastră vine din unitate”, a spus ea.

Vlad Bilețchi, liderul „ODIP – Unirea”,  a declarat că mulți oameni se lasă manipulați de mass-media, atunci când vine vorba despre unire. „Oamenii au păreri diferite, mulți oameni ne-au spus că ar dori Unirea, dar aceasta nu se va întâmpla. De asemenea, mulți cetățeni sunt manipulați de ceea ce văd la TV. Indiferent de orice, miza noastră oricum este să creștem numărul de unioniști”, a menționat Bilețchi.

Mirela Manic, o altă reprezentantă „ODIP – Unirea”   a accentuat că în raioanele Ialoveni și Strășeni au fost primiți cel mai  bine. „Împreună cu colegii, am promovat la maxim ideea unirii, am mers din localitate în localitate și am vorbit despre unire. Am întâlnit oameni cu tot felul de păreri, e foarte plăcut să discuți cu oamenii cărora nu le este indiferent și care sunt informați.  În raionul Ialoveni și Strășeni am fost primiți foarte frumos de către locuitori”, a spus ea.

Precizăm că, „Caravana Unirii” s-a desfășurat în 12 raioane ale țării, în peste 300 de localități, fiind informați despre Unirea Republicii Moldova cu România peste  50 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților