[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderii PVE și „UNIREA – ODIP” au spus care sunt mizele acestor alegeri parlamentare
5 Februarie

Ultimele două partide din lista candidaților care participă la alegerile parlamentare au menționat, în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, care sunt mizele pentru aceste alegeri e parlamentare, transmite CURENTUL.

La dezbateri au participat candidatul Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohnițchi și candidatul Partidului Liberal, Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

„De mulți ani, unele partide au realizat că în R. Moldova s-a terminat cu posibilitatea dictaturii unui partid, suntem sortiți ca Parlamentul să fie unul de coaliție, la fel și Guvernul. Prezența PVE în Parlament este o necesitate. Avem o doctrină ecologistă de protecție a mediului, socială, bazată pe educație, sănătate, protecția mediului, respectarea principiului egalității de gen, promovăm idei nobile și corecte. PVE este fără mari declarații, din 2008 suntem membru cu drept de vot al verzilor europeni. Ar fi bine ca verzii din Moldova să fie votați ca să fie în Parlament”, a spus Anatolie Prohnițchi.

„Miza este simplă: partidele mari au încercat să schimbe sistemele de vot, fie PLDM, fie PPDA, fie PSRM, acesta e unul incorect pentru R. Moldova. Experții internaționali au dat calificativ negativ acestui sistem mixt. În doctrina de specialitate se numește sistemul voturilor pierdute. Miza este ca la putere să rămână PDM, PSRM, implicit Șor, iar partidele mici pro-europene, unioniste să nu acceadă în Parlament. Datoria noastră este să ne unificăm, din acest considerent am acceptat să mă implic în alegeri”, a spus Vlad Bilețchi.

De menționat că, la dezbateri a fost invitat și un reprezentant al Partidului Politic „Patria”, care nu a dat curs invitației.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților