[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lider de partid: Ungaria va bloca negocierile de aderare la UE a Ucrainei. Se va aplica automat şi Moldovei
11 Decembrie

După toate probabilitățile, Budapesta va bloca săptămâna viitoare intenția Consiliului European de a deschide negocierile de aderare a Ucrainei (14-15 decembrie).

Blocarea Ucrainei se va aplica automat și asupra Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute de Igor Munteanu, președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB).

Politicianul a spus că nu există nicio cale de a vota separat începutul negocierilor de aderare pentru Republica Moldova, căreia i s-a recunoscut statutul de țară candidat la pachet cu Ucraina, cel puțin, în acest moment.

„…Deși Republica Moldova nu este pe buzele lui Viktor Orban, omisiunea nu-i o promisiune. Mai ales că la reuniunea CPE din 1 iunie, 2023, de la Bulboaca, Viktor Orban a fost surprins neplăcut să nu i se permită a săruta mâinile gazdei”, a notat el într-un comentariu pe Facebook.

Igor Munteanu a menționat că Moldova este o miză superficială față de Ucraina. „De mai multă vreme, Budapesta acuză Kievul de „derapaje democratice”, de limitarea statului de drept și libertății de expresie, susținând că Ucraina nu poate fi pregătită de aderare în mijlocul unui război cu Rusia, deși deschiderea negocierilor este doar etapa de inițiere a pregătirilor unei țări cu șanse de aderare”, a explicat liderul CUB.

Inapoi la arhiva noutaților