[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lider de partid: „UE înseamnă respectarea drepturilor cetățenilor”
8 Mai

Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma DA și Partidul Liberal Democrat din Moldova, au desfășurat un flashmob în fața Guvernului Republicii Moldova, cu subiectul „Europa acasă!”, informează CURENTUL.

Liderul PAS, Maia Sandu, a comunicat mai multe detalii cu privire la scopul manifestației.

„Mâine sărbătorim Ziua Europei. Europa este, în primul rând, un proiect de pace și democrație. Uniunea Europeană înseamnă respectarea drepturilor tuturor cetățenilor. Din păcate, guvernarea PD-PSRM face tot ce-i stă în putere ca să ne îndepărteze pe noi de UE. Suntem aici ca să le transmitem un mesaj și anume ce înseamnă integrarea în UE, dar și ce înseamnă alegeri europene. Alegeri europene înseamnă alegeri în baza listelor corecte, nu cu numere inexistente pentru a frauda alegerile. De aceste alegeri avem noi nevoie cetățenii Republicii Moldova”, a precizat Maia Sandu.

Prin urmare, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a vorbit despre necesitatea implementării Acordului de Asociere. „De fiecare dată când vorbim de Uniunea Europeană, ne gândim la ceea ce înseamnă pentru noi UE. Avem nevoie de implementarea Acordului de Asociere, aceasta înseamnă stat de drept și democrație”, a conchis el.

Deputatul PLDM, Iurie Țap, a ținut să menționeze importanța drepturilor omului. „Drepturile omului sunt acele valori supreme spre care noi tindem să aspirăm. Dreptul la informație este unul dintre drepturile fundamentale ale omului. Orice manipulare va conduce la fraudarea alegerilor”, a declarat Țap.

Vicepreședintele PAS, Mihai Popușoi, a analizat acțiunile deputaților din Parlament. „Acest Parlament nu este altceva decât o mașină de vot. Votează persoane în funcții cu mai puține voturi, decât este necesar. Astfel, Parlamentul se îndepărtează foarte mult de popor”, a susținut Popșoi.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților