[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lider de partid: Nu poartă actuala guvernare în totalitate responsabilitatea pentru prețul fantastic pe care îl vor plăti moldovenii pentru gaz
20 Octombrie

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, spune că sunt două cauze imediate ale crizei energetice – sabotajul guvernării PSRM-ŞOR şi lipsa de voință şi pricepere a guvernării PAS, transmite CURENTUL.

Octavian Țîcu spune că nu poartă actuala guvernare în totalitate responsabilitatea pentru prețul fantastic care urmează a fi plătit de moldoveni.

„De ce este responsabilă guvernarea PAS asta-i lipsa de acțiune față de cei care au adus R. Moldova în situația de a plăti asemenea preț.

În raport cu aceşti indivizi Procuratura Generală urmează să inițieze imediat anchetă pentru a ne spune dacă guvernarea precedentă cu bună intenție şi în cunoştință de cauză a semnat înțelegere cu Gazprom sau alți factori de decizie din Rusia în detrimentul interesului R. Moldova şi a cetățenilor săi.

Dacă se constată acest fapt, toți cei responsabili (de la Dodon la Chicu şi Ciocoi) urmează a fi traşi la răspundere, iar înțelegerile anulate ca fiind contrare interesului național al R. Moldova, fapt ce ar permite o altă platformă de discuții cu Rusia şi Gazprom”, spune Țîcu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților