[ X ]
[ X ]
[ X ]
Licitații cu strigare anunțate de ASP/APP. Deputat: Îi îndemn să nu grăbească
15 Iunie

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu, spune că, recent, Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat mai multe licitații cu strigare și îndeamnă ASP și Agenția Proprietății Publice (APP) să nu se grăbească, transmite CURENTUL.

„Mai multe licitații cu strigare au fost anunțate recent de ASP în luna iunie-iulie, care includ: Metalferos, Hotelul Chișinău și participarea statului în SA Alimentarmaș, în total 21 bunuri proprietate de stat. Licitațiile se produc in cazul unor companii de stat asupra cărora au planat numeroase acuzații”, spune Igor Munteanu.

Deputatul spune că aceste licitații ar trebui să fie amânate.

„1. În primul rând, pentru că atribuirea bunurilor prorpietate de stat domeniului public sau privat al statului este competența exclusivă a guvernului care, în acest moment, se află în demisie, având atribuții limitate, conform legii N.136/2017 cu privire la guvern.

2. Chiar dacă activitatea ministerelor, agențiilor competente pe servicii publice și proprietate publică, nu este afectată direct de atribuțiile limitate ale guvernului în demisie, schimbarea statului juridic al bunurilor proprietate de stat, procedurile de privatizare, transmitere, conform legii N.121/2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, trebuie să aibă loc în condiții de stabilitate instituțională și transparență, condiții care vor putea fi asigurate numai după perioada formării noului Guvern”, menționează deputatul.

De asemenea, el mai spune că „în ultimele decenii mulți foști și actuali oficiali guvernamentali și-au făcut cucuie, iar faptele lor au fost urmărite penal pentru că au neglijat riscurile provizoratului în care se aflau și au interpretat legile la propria discreție, mai ales în privința bunurilor de stat”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților