[ X ]
[ X ]
[ X ]
Licențierea farmaciilor: 14 filiale deschise la sfârșitul anului trecut și 4 licențe anulate
5 Februarie

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a emis, în baza cererilor depuse de antreprenori, 53 de decizii de prelungire, reperfectare şi anulare a licenţelor pentru activitatea farmaceutică, în perioada noiembrie-decembrie 2017, transmite CURENTUL.

Majoritatea deciziilor vizează perfectarea licenţei în scopul schimbării farmaciştilor-diriginţi şi a şefilor de filială, completarea genului de activitate farmaceutică cu dreptul de achiziţionare, păstrare şi eliberare a medicamentelor cu conţinut de substanţe stupefiante, psihotrope şi precursori, sistarea activităţii filialelor în localităţile rurale, înființarea a noi filiale etc.

Astfel, în ultimele două luni ale anului trecut, au fost deschise 14 filiale farmaceutice, dintre care 5 filiale – în municipiul Chişinău şi 9 filiale – în raioanele Ceadâr-Lunga, Anenii Noi, Făleşti, Floreşti şi Călăraşi.

Farmaciile au fost deschise în localităţile care nu dispuneau de asistenţă farmaceutică.

Totodată, în perioada noiembrie-decembrie 2017, în urma cererilor depuse de agenţii economici au fost anulate şi retrase 4 licenţe de activitate, din care 2 – în municipiul Chișinău şi 2 – în localităţile rurale.

Conform Registrului de licenţiere, până la data de 31 decembrie 2017 erau înregistraţi 436 titulari de licenţă pentru genul: „activitatea farmaceutică”.

De menţionat că, începând cu 27 octombrie 2017, AMDM este autoritatea, care îndeplineşte atribuţiile în domeniul reglementării prin licenţiere a activităţii farmaceutice. Anterior, aceste atribuţii reveneau Camerei de Licenţiere.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților