[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liberalii la Ambasada României: „Sărbătorim Ziua Europei și proclamarea Independenței României”
9 Mai

Partidul Liberal (PL) marchează astăzi Ziua Europei și Ziua declarării independenței României, transmite CURENTUL.

Astfel, liberalii au organizat un flashmob în fața Ambasadei României.

„Atunci când PL spune Europa, spune România. Am venit în fața Ambasadei, pentru că România face deja parte din lumea civilizată. România duce și Președinția UE. Partea aceasta de pământ românească este încă vătămată de tot felul de vicii, de hazardări politice ale vremii. Astăzi nu ne putem bucura ca și confrații noștri din România, care fac deja parte din UE. Scopul nostru și viitorul nostru este în lumea civilizată. Ideea noastră de bază este ca atunci când spunem UE, spunem România, Unirea – ea ne este salvarea”, a spus liberalul Ion Cebanu.

„9 mai, înafară de Ziua Europei, este și Ziua Independenței României. Ziua Europei este ziua păcii și unității. La 5 ani după semnarea Acordului de Asociere, în R. Moldova s-au făcut multe lucruri cu investițiile partenerilor de dezvoltare. Crezul nostru este că vom avea un trai mai bun când vom schimba mentalitatea celor care suntem aici. Trebuie să fim uniți pentru România și Europa”, a spus vicepreședintele PL, Veronica Herța.

„Astăzi sărbătorim înființarea UE. UE a avut la bază declarația făcută la 1950. Noi sărbătorim și proclamarea independenți României. La 9 mai 1877 a fost proclamată independența României. Aducem mulțumiri pentru tot suportul acordat statului nostru de către UE și România”, a spus liberalul Roman Boțan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților