[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liberalii: Din păcate, din acești 25 de ani de zile ai partidului visul nostru de Unire cu România nu a fost posibil de realizat
11 Septembrie

Partidul Liberal (PL) a susținut o conferință de presă cu subiectul „25 de ani ai Partidului Liberal – realizări și obiective”, informează CURENTUL.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, s-a referit la acțiunile întreprinse de partid în acești ani.

„25 de ani e nici puțin si nici mult, e un sfert de veac. Situația politică de la noi ne arată că, din păcate, din acești 25 de ani de zile visul nostru de Unire cu România nu a fost posibil de realizat. Oricum, Partidul Liberal are realizări, realizări fără de care nu putem să înfăptuim acest vis – Unirea cu Țara-Mamă, România. Această luptă pentru cauza națională a început chiar din anii 1988-1989 și prima victorie a fost lupta pentru limbă și alfabet, revenirea la limba română ca limbă oficială și la grafia latină. Au fost succese, am venit în Parlament, a fost adoptat tricolorul, suveranitatea, independența, imnul. Timpul arată că nu a fost îndeajuns pentru a înfăptui Unirea, însă PL și-a asumat această cauză – Unirea cu Romania. Eu, ca președinte, sunt mândru și mulțumesc colegilor pentru faptul că noi am fost consecvenți în politica națională ”, a precizat Ghimpu.

Vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu, a comunicat „unul din cele mai productive instrumente ale partidului”.

„Trebuie să vă spun că Partidul Liberal a depus eforturi mari, nu doar atunci când a fost la guvernare, dar și atunci când se afla în opoziție, încercând să îndrepte guvernarea și să arate drumul corect pe care trebuie să meargă anumite reforme. Unul dintre cele mai productive instrumente a fost sesizările la Curtea Constituțională. Nimeni până la noi și după noi nu a reușit să utilizeze acest instrument. 10 sesizări productive au fost scrise și depuse la Curtea Constituțională. Pentru mine și pentru partid, cea mai importantă sesizare a fost cea din 5 decembrie 2013, când am reușit sa constituționalizăm Declarația de Independență a Republicii Moldova”, a declarat Munteanu.

Prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, a reiterat mai multe detalii despre obiectivul partidului. „Dorim să continuăm prin obiective și să dăm jos hotarul de la Prut. Să rupem Moldova din gheara sărăciei și dictaturii în care se află și să o aducem la un nivel acceptabil. Nu va fi o viață prosperă în Republica Moldova până nu se va face Unirea. Dacă vrem să facem un salt calitativ al vieții noastre doar direcția Unirii ne poate ajuta în acest sens”, a spus liberalul.

De menționat că, la 5 septembrie 1993 a avut loc constituirea Partidului Reformei, al cărui succesor de drept și politic este Partidul Liberal.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților