[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liberalii cer stabilirea datei alegerilor în mun. Chișinău: „Să nu avem tărăgănări de procedură…”
19 Februarie

Liderul fracțiunii consilierilor liberali din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Cebanu, solicită Primăriei să informeze Comisia Electorală Centrală (CEC) despre demisia lui Dorin Chirtoacă, pentru a numi data alegerilor, transmite CURENTUL.

În cadrul unor declarații de presă, Ion Cebanu, a spus că, odată cu demisia Primarului General, nu mai există Primar General interimar, conform legii.

„Potrivit Codului Electoral, îndată după demisia lui Dorin Chirtoacă din funcția de Primar General, autoritatea locală – Primăria mun. Chișinău, trebuie să informeze CEC-ul despre acest lucru și să stabilească data alegerilor în cadrul municipiului.

Solicit Primăriei să facă lucrul acesta cât mai urgent, să nu avem tărăgănări de procedură. La acest moment, Silvia Radu se află ilegal în funcție. Potrivit Dispoziției cu privire la desemnarea Silviei Radu în calitate de Primar General interimar, funcția se exercită până la emiterea instanței de judecată privind anularea suspendării Primarului General sau până la expirarea mandatului Primarului General.

La ora actuală municipalitatea nu are interimar. Dispoziția nu-și mai produce efectele. Atrag atenția Primăriei și doamnei în cauză să se autosesizeze pe acest subiect”, a spus Ion Cebanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților