[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lesnic: Demisionez din funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare cu convingerea că mi-am dus cu demnitate mandatul și misiunea
9 Noiembrie

„Am decis să demisionez din funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare cu convingerea că mi-am dus cu demnitate mandatul și misiunea. Plec cu capul sus! Este o decizie politică asumată”. Declarația aparține Cristinei Lesnic, în urma anunțului făcut de conducerea țării cu privire la înlocuirea unor membri ai Guvernului, informează CURENTUL.

„Am luat această decizie după ce astăzi dimineață, eu și colegii mei, Miniștrii Igor Șarov, Alexandru Pînzari și Sergiu Răilean am avut o discuție cu Prim-ministrul, Ion Chicu”, a precizat Lesnic.

Prin urmare, Lesnic spune că a preluat mandatul cu o zi înainte de declararea stării de urgență în Republica Moldova – „fiind un test dur profesional și emoțional. M-am dedicat din plin ca dimensiunea drepturilor omului, cazurile individuale și situația reală din regiunea transnistreană și din Zona de Securitate să ajungă pe agenda viitoare a Conferinței în formatul 5+2, și cel mai important pe agenda Comitetului Permanent al OSCE de la Viena”.

În același timp, ea vine cu un mesaj: „Țin să mulțumesc pentru toți colegii din Cabinetul de Miniștri! Exprim recunoștință corpului diplomatic cu care am muncit în mod constant, colegilor din echipa Biroului politici de reintegrare, mediatorilor și observatorilor din formatul 5+2. Mă simt mândră că am fost susținută de oameni cu caracter, de prieteni devotați, familia mea și echipa PDM”.

Amintim că, sâmbătă, 7 noiembrie curent, Pavel Filip a anunțat că Partidul Democrat își va retrage reprezentanții din Guvern, imediat după învestirea Președintelui ales.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților