[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lenuța Burghilă, despre venirea în politică: „Am simțit că trebuie să mă implic, e și o chemare, cu adevărat”
6 Noiembrie

Interpreta Lenuţa Burghilă s-a implicat, din nou, în politică. Ea, a aderat la Partidul Acasă Construim Europa (PACE), și spune că va îmbina activitatea artistică cu cea politică, transmite CURENTUL.

„Pe lângă vocația de artist de aproape 30 ani, am simțit că trebuie să mă implic în politică, e și o chemare, cu adevărat. Având în spate o experienţă de viaţă, am decis să vin în ajutorul societății, în formula de echipă. Văzând mai multe probleme cu care se confruntă societatea zi de zi, pentru depistarea, și ulterior, soluţionarea lor prin diferite proiecte, mai ales în plan social-cultural, mai aproape de domeniul meu de bază, unde sunt multe lacune și necesită implicare nemijlocită la alt nivel, pentru bunăstarea societăţii la general” – spune Lenuţa Burghilă.

Pe lângă aceasta, artista mai spune că decizia de a face parte din echipa Partidului PACE îi aparține. „După mai multe întâlniri și discuții, am meditat asupra acestui pas important din viața mea. Niciodată nu am făcut parte din vreo formațiune politică. Programul şi viziunile partidului PACE coincid cu viziunile și principiile mele de bază, gândire, acțiune, în mare parte pe acest segment” – dezvăluie ea.

„Deşi, nu aveam planuri mari de a intra în politică în perioada imediat următoare, m-a impresionat apariția unui nou partid politic, PACE în frunte cu Gheorghe Cavcaliuc. Un tânăr politician, cu abilități, ambițios, pus bine pentru a realiza ceea, ce altora nu le-a reuşit în politica moldovenească. Am decis să mă regăsesc pentru un timp nelimitat în echipa PACE in calitate de voluntar activ”, a adăugat Lenuţa.

Totodată, a mai menţionat că a aderat la acest partid, nu pentru o funcție, dar pentru a reuși multe și bune pentru societate, atât în prezent, cât și pentru viitor. „În această echipă, vreau să mă integrez şi să mă implic să fiu un membru demn. Aderând și muncind cot la cot cu echipa nouă PACE din care fac deja fac parte, nu va avea nicidecum de suferit activitatea mea artistică. Voi activa în același ritm”, a conchis ea.

Amintim că, Lenuţa Burghilă a participat la alegerile parlamentare din 2010 în calitate de candidat independent.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților