[ X ]
[ X ]
[ X ]
Legea cu privire la infrastructura esențială pentru asigurarea securității naționale și a ordinii publice – aprobată de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică
2 Decembrie

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a susținut proiectul privind protejarea obiectelor de infrastructură esențială pentru asigurarea securității naționale și a ordinii publice, transmite CURENTUL.

Proiectul aparține deputatului Platforma DA, Igor Munteanu, care a punctat că este unui vital.

„Proiectul a fost susținut în această dimineață de majoritatea deputaților Comisiei de bază. Sper să avem voturi în lectura 1 la ședința în plen în ciuda degringoladei provocate de atrofierea fostei majorități politice”, spune Igor Munteanu.

Legea cu privire la infrastructura esențială pune începuturile unei abordări sistemice în ceea ce privește identificarea și încadrarea infrastructurilor statului într-o politică coerentă a securității naționale, prevenirii crizelor și pericolelor de disfuncționlitate.

Aceste tipuri de infrastructuri se referă la: infrastructuri critice ale economiei reale, ecologiei, transportului aerian, feroviar, naval, sistemul financiar-bancar, infrastructura militară, sistemul de ordine publică, sistemul sanitar, sistemul de utilități publice, etc., iar infrastructurile esențiale din spaţiul virtual includ: sistemele de comunicaţii; telecomunicații, baze de date, date personale, reţelele de servicii public, ciberspaţiu, etc..

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților